Hjælper forfulgte kristne - med livet som indsats

Rajesh* er en af Open Doors’ partnere i Indien. I mere end 14 år har han tjent den forfulgte kirke. Han har sat sit liv og sin families sikkerhed på spil for at undervise kristne, uddele nødhjælp og give åndelig vejledning.

Som barn og ung troede Rajesh ikke på Gud, selvom han voksede op i en kristen familie. Alligevel tog han som 16-årig på en ungdomskonference. Han kom for at have det sjovt, men Gud havde andre planer. Under et møde på konferencen udpegede taleren Rajesh, selvom de aldrig havde mødt hinanden.

”Rajesh, Gud kalder på dig. Du har en rød trøje på, og du er her i salen. Kom op foran,” sagde taleren fra scenen.

”Jeg kunne ikke flygte fra det. Jeg var nødt til at reagere, så jeg gik op foran. Taleren bad for mig, og jeg mærkede Helligånden. Jeg kan ikke forklare det, men det var meget kraftfuldt, og jeg begyndte at græde. Jeg gav mit liv til Gud,” fortæller Rajesh om sit første møde med Gud.

Et voldsomt møde med forfølgelse

I 10 år efter ungdomskonferencen spurgte Rajesh Gud: ”Hvordan vil du bruge mig til at være en velsignelse for andre?” Da svaret kom, var det et tydeligt kald til at tjene forfulgte kristne, og Rajesh opdagede hurtigt, at hans hverdag ville komme til at indeholde store risici.

Rajesh’ første møde med den forfulgte kirke, var et besøg i en fjerntliggende landsby, hvor en præst havde fået tæsk. Rajesh besøgte ham sammen med en lille gruppe kristne.

”Præsten havde fået voldsomme klø, men han havde ikke ondt. Det var fantastisk for mig at opleve. Han var mit første møde med et menneske, som blev forfulgt for sin tro,” fortæller Rajesh om mødet med præsten.

Da Rajesh forlod præstens hjem, var det tydeligt, at noget var galt. Udenfor stod alle landsbyens indbyggere. De stirrede på Rajesh og de andre, som om de havde gjort noget galt, og præsten sagde til dem, at de skulle skynde sig væk.

De dømmende blikke var langt fra det værste. Rajesh’ bil var dækket i paan – en rød tyggetobak, som er populær i Indien, men der var ikke tid til at fjerne det. Rajesh og hans medhjælpere skyndte sig ind i bilen og væk fra landsbyen.

Udenfor byen blev de mødt af 20 unge mænd på motorcykler. Rajesh’ chauffør holdt foden på speederen, og det lykkedes ham at komme udenom motorcyklerne.

”De jagtede os i 10 km i et forsøg på at overfalde os. Hele vejen bad vi ’Herre, vær med os’,” forklarer Rajesh.

Rajesh og de andre slap væk. På trods af det voldsomme første møde med forfølgelse, var Rajesh ikke i tvivl om, hvad han skulle nu. Da han kom hjem, sagde han til sin kone: ”Det her er, hvad Gud har kaldet os til.”

Et liv i tjeneste

Siden den dag for 14 år siden, har Rajesh gjort det til sin mission at styrke den forfulgte kirke i Indien.

”I Indien møder de kristne meget voldelig forfølgelse. De bliver overfaldet, tæsket og nogle gange tortureret. I nogle tilfælde bliver volden så voldsom, at de kristne bliver dræbt,” fortæller Rajesh.

En af de kristne, som har gjort stort indtryk på Rajesh, er Kirti*. Hun og hendes mand blev overfaldet af hinduekstremister i deres hjem. Kirtis mand blev dræbt, og Kirti fik varige skader på rygraden. I dag forsørger Kirti sine fire børn og sine svigerforældre, og hun har fortsat en huskirke i sit hjem. Mens corona rasede i hele verden blev 10 familier kristne i Kirtis hus.  

Læs Kirtis historie

”Den modstand og vold, som Kriti har oplevet, kunne have nedbrudt hvem som helst, men Kirti er en stærk kvinde med et stærkt vidnesbyrd. Det er tydeligt at se Guds kærlighed i hende, og jeg bliver opmuntret, hver gang jeg møder hende,” fortæller Rajesh.

*Navnene er ændret af sikkerhedsmæssige hensyn.

Bed for Indien

  • Bed for de mange huskirker, som er særligt udsatte, men også ekstremt vigtige for deres lokalsamfund

  • Bed for Rajesh og hans familie i deres modige tjeneste

  • Bed for Indiens ledere, som i høj grad er med til at opildne til forfølgelse.