Undersider

Det svære åndelige liv

INTRODUKTION

Noget af sværeste ved det åndelige liv er at erkende, at Gud ikke kan reduceres til din egen oplevelse af Ham. Derfor er det vigtigt at være i et fællesskab, hvor vores oplevelser med Gud kan deles. Det er Salmernes Bog et godt eksempel på. Den fortæller om Guds væsen, Guds trofasthed og Guds kærlighed, ikke kun for det enkelte menneske, men for et helt folk. Det giver en større værdsættelse af Gud og en stærkere tro, når vi lytter til hele legemets erfaring af Guds storhed og kraft.

LÆS BIBELEN - LECTIO DIVINA

Salmernes Bog kap. 107 vers 1-21 
v1 Halleluja. Tak Herren, for han er god, hans trofasthed varer til evig tid. v2 Det skal Herrens løskøbte sige, dem, som han løskøbte fra fjendens magt v3 og samlede fra landene, fra øst og vest, fra nord og syd. v4 De flakkede om i ørkenen og ødemarken, de fandt ikke vej til en by, hvor de kunne bo; v5 de sultede og tørstede, deres liv var ved at ebbe ud. v6 Da råbte de til Herren i deres nød, og han reddede dem ud af deres trængsler. v7 Han førte dem ad den rette vej, så de kom til en by, hvor de kunne bo. v8 De skal takke Herren for hans trofasthed og for hans undere mod mennesker, v9 for han gav den tørstige at drikke og mættede den sultne med gode gaver. v10 De sad i mulm og mørke, som fanger i lidelse og lænker, v11 for de havde trodset Guds bud og ladet hånt om den Højestes råd. v12 Han kuede dem med plager, de snublede, og ingen hjalp dem. v13 Da råbte de til Herren i deres nød, og han frelste dem fra deres trængsler. v14  Han førte dem ud fra mulm og mørke og sprængte deres lænker. v15 De skal takke Herren for hans trofasthed og for hans undere mod mennesker, v16  for han knuste bronzeporte og huggede jernslåer over. v17 De blev dårer ved deres overtrædelser og blev plaget på grund af deres synder; v18 de væmmedes ved al slags mad, de kom nær til dødens porte. v19 Da råbte de til Herren i deres nød, og han frelste dem fra deres trængsler. v20 Han sendte sit ord og helbredte dem og reddede deres liv fra graven. v21 De skal takke Herren for hans trofasthed og for hans undere mod mennesker.

 

UDFORSK  

  1. Hvordan er du blevet beriget af andre menneskers oplevelser med Gud?
  2. Del en åndelig oplevelse fra jeres liv med de andre til opbyggelse og glæde. (fx helbredelse, åbenbaring eller bønnesvar)  
  3. Hvordan kan du og din kirke blive endnu bedre til at dele Guds trofasthed og kærlighed med hinanden? 
  4. Er der en historie fra Bibelen, der gør et særlligt stort indtryk på dig, og som du kan bruge til at minde dig om Guds trofasthed og kærlighed?
  5. Har du oplevet vidnesbyrd, der har styrket din tro?

BED

Bøn for den forfulgte kirke
Bed Gud beskytte hemmelige kristne rundt om på hele jorden.
Bed om, at deres møder må være fyldt af Guds kraft, og at de vil blive hjulpet og bevaret i deres daglige liv.
Bed særligt for de kristne, der må leve helt isoleret og alene. Bed om, at Gud vil trøste dem og opmuntre dem. 


Bøn for dig og din gruppe 
"Kære Jesus, vi ønsker at tage vores kristne fællesskaber alvorligt og mødes som Kristi legeme. Hjælp os til ikke at tage det for givet, vi har fået – den frihed, vi har til at mødes. Tak for den gave som Bibelen er, og hjælp os til at meditere over dine løfter til os."

 

Download denne reflektion nedenfor 
(Klik på fuld skærm og klik på download-knappen i øverste venstre hjørne)

 

Tilbage