Aadel blev skudt, fordi han læste i Bibelen sammen med konvertitten Faireh

Illustrationsbillede

AFGHANISTAN: Aadel fortalte ivrigt andre om Jesus, var leder for 15 kristne grupper og mødtes én til én med konvertitten Faireh for at læse i Bibelen og bede. En dag gik det dog galt – Fairehs bror skød og dræbte Aadel.

33-årige Aadel* besad en bemærkelsesværdig evne til at dele sin kristne tro med andre. Hvor end han gik, inviterede han mennesker til at blive kristne og leve som efterfølgere af Jesus. Selv om han kun havde været kristen i to år, var han allerede leder for 15 kristne grupper, som mødtes rundt om i hjemmene.

Han mødtes også én til én med konvertitten Faireh* for at studere Bibelen og bede sammen. Faireh havde dog en bror, som var dybt hengiven i sin muslimske tro – og da han opdagede, at Faireh mødtes med Aadel for at læse i Bibelen, opsøgte han Aadel og forlangte, at denne holdt sig væk fra Faireh. ”Hvis du fortsætter, vil du blive dræbt,” lød truslen.

Aadel fortalte om truslen til Faireh, men Faireh beroligede Aadel; han havde ikke fantasi til at forestille sig, at hans bror ville gøre alvor af truslen. Derfor fortsatte Aadel og Faireh med at mødes.

Et skud i natten

Men en nat, da Aadel endnu engang forlod Fairehs hus, lød der pludselig et skud. Faireh skyndte sig udenfor og hørte Aadel råbe om hjælp. Han fandt ham slemt såret, og med hjælp fra nogle naboer skyndte Faireh at få sin ven bragt på hospitalet.

Aadels skader var for alvorlige til, at man kunne behandle ham på det lokale hospital, så lægerne besluttede at overføre ham til et hospital i hovedstaden, Kabul. Aadel var dog så hårdt såret, at han døde på vejen dertil.

Faireh var naturligvis knust over tabet af sin ven, og i tre dage helligede han sig forberedelserne forud for Aadels begravelse. Efterfølgende modtog han et brev fra sin bror, hvor broren dels tilstod mordet og dels truede med at dræbe Faireh, hvis han ikke vendte tilbage til islam. Af frygt for sit liv samlede Faireh sin familie og søgte tilflugt i en anden by. Derfra fik de visa til Iran og flygtede.

Bed

  • Bed for Aadels enke, Sabrina, og hendes børn. Bed om beskyttelse og forsørgelse.

  • Bed for Faireh, som stadig sørger over mordet på Aadel. Bed Gud styrke og beskytte ham og hans familie.

Læs mere om forfølgelse af kristne i Afghanistan

Artiklen er også udgivet i vores blad i februar 2024 i forbindelse med lanceringen af World Watch List 2024.