Afghansk kristen deler troen i nyt hjemland

I månederne efter Taleban tog magten i Afghanistan i august 2021, flygtede mere end 1 million afghanere ud af landet. Det økonomiske sammenbrud og truslen om en brutal ledelse af landet, der fulgte magtovertagelsen, gjorde at tusindvis blev ved med at forlade landet hver dag. Nu, mere end tre år senere, har mindst 3,6 millioner afghanere forladt landet. De fleste til Afghanistans nabolande.

Taliban-styrker gik i lang tid fra dør til dør og ledte efter ikke-muslimer og enhver, der havde arbejdet for udenlandsk militær. Det satte kristne i en vanskelig situation. De måtte vælge imellem at blive i landet med bevidstheden om, at hvis deres tro blev opdaget, kunne de blive henrettet, eller at flygte ud i det ukendte. Mange kristne tog den smertefulde beslutning om at forlade deres hjemland i håb om at redde deres eget og deres familiers liv.

Abdulla* er en af de afghanske kristne, der har forladt sit hjemland i en søgen efter sikkerhed. Han og hans familie nåede til et nærliggende land i Centralasien. Fordi det land, Abdulla bor i nu, heller ikke altid er sikkert for kristne, kan vi ikke fortælle navnet på landet.

For nylig besøgte en af Open Doors’ partner Abdulla for at se, hvordan han har det nu, hvor der er gået flere år siden Talebans magtovertagelse og hans families flugt fra Afghanistan.

Abdulla har været i stand til at få statsborgerskab i det land, hvor han bor, og nu arbejder han på at få statsborgerskab til sin kone, Fatima*. Ifølge Abdulla er deres nye hjem præcis det sted, Gud har kaldet dem til at være!

"Da jeg flygtede fra mit land og kom til Centralasien med min familie, var min oprindelige plan at rejse til et europæisk land for at få 'et bedre liv', men jeg er stadig her i Centralasien," siger han. ”Jeg har brugt tid på at bede, og nu er jeg sikker på, at Gud har kaldt mig og min familie til at tjene her.”

Fatima tager sig af deres tre børn, mens hun arbejder som frisør og tjener i søndagsskolen i en lokal kirke. Abdulla er leder af en cellegruppe i kirken og arbejder sammen med andre afghanske flygtninge. Parrets børn deler frimodigt deres tro med andre jævnaldrende.

"Jeg ved, at mange flygtninge fra Afghanistan allerede er i vestlige lande, selv nogle af vores venner, men vi tager ikke af sted," siger Abdulla. ”Min hustru og jeg besluttede os for at følge Guds kaldelse. Vi kan se, hvordan Gud velsigner vores familie. Vores ældste søn, som er 12 år gammel, fortæller andre børn om evangeliet i sin skole. Han er også ansvarlig for at lede vores familiebøn to gange om ugen. Vi gav ham det ansvar for at han kan lære mere.”

Abdulla har også startet et nyt projekt, hvor han deler evangeliet på sit modersmål og gør kristent indhold tilgængeligt online.

"Vi kan se, at folk bruger det, vi deler på internettet, for vi bliver ofte ringet op," siger Abdulla. "For en måned siden ringede en mand til os og stillede en masse spørgsmål om Jesus. Det viser sig, at han er fra et radikalt muslimsk samfund, men meget interesseret i at lære om Jesus. Han er nu klar til at give sit liv til Jesus. Det er meget opmuntrende, at vi kan tjene mennesker som ham online!”

For nylig inviterede Open Doors’ partnere i Centralasien Abdulla til et kursus om kætterier.

"Kurset var meget interessant og informativt," fortæller han. ”Som leder af en cellegruppe havde jeg brug for at vide mere om, hvad kætterier er, og hvordan jeg kan håndtere det. Jeg er meget taknemmelig for invitationen, og jeg har lært meget."

*Navnene er ændret af sikkerhedshensyn

Bed for Afghanistan

  • Bed om, at afghanske flygtninge få falde til i deres nye hjem, som Abdulla og Fatima.

  • Bed om, at de kristne, som stadig er i Afghanistan, må mærke Guds nærvær.

  • Bed om, at afghanske kristne må få mulighed for at dele evangeliet, uanset hvor i verden de er.