Glimt fra talebanland

Foto: Unsplash

Farvel til farver

Sharifullah* er kunsthåndværker i Afghanistan og hemmelig kristen. Han forvandler skitser og ældgamle designs til farverige mesterværker med skjulte kristne symboler. Således har hans kunst én betydning for den almene afghaner, men en helt anden betydning for kristne, som kan afkode symbolerne.

Men da Taleban tog magten i Afghanistan igen, gik Sharifullahs liv i stå.

”Taleban ønsker deres ideologi afspejlet i landets kunst – derfor er alle tegn på farve, liv og håb i vores værker nu blevet malet over og erstattet med Taleban-slogans,” konstaterer Sharifullah opgivende.

Sharifullah har derfor været nødt til at lukke sin forretning. Lige nu er han bekymret for, om hans svoger vil opdage hans kristne tro og angive ham og hans familie til Taleban.

Bed Gud beskytte Sharifullah og hans familie.

Traumehjælp til kvinder og børn

Hundredtusindvis af afghanere er flygtet ud af landet Nogle har forladt landet med kun tøjet på og er stadig ved at finde sig til rette i deres nye liv. Mange har ingen mad og ingen kontanter og er helt afhængige af nødhjælp.

Aysha* er en af Open Doors’ partnere, som arbejder blandt afghanske flygtninge i Centralasien.

”Der er kommet strømme af flygtninge hertil – familier og kvinder med børn. Mange, især kvinder, er følelsesmæssigt knuste, stressede og græder ofte, så vi har

brug for visdom i forhold til, hvordan vi bedst kan hjælpe dem,” forklarer hun.

”De har brug for intensiv traumerådgivning og hjælp til at blive integreret i deres nye hverdag.”

Bed for kvindelige flygtninge, som er dybt traumatiserede.

Artiklen er også udgivet i vores blad i februar 2022. Læs hele bladet her. Du kan også læse mere om World Watch List her.