26 indiske præster i stor risiko for overfald og drab

Den 17. marts blev den indiske præst Yalam Shankar fundet dræbt udenfor sit hjem i Chattisgarh-regionen. I flere måneder op til drabet havde han modtaget trusselsbreve fra modstandere, som ville have ham til at stoppe sin tjeneste. Ud over Yalam Shankar har 26 præster i samme område modtaget tilsvarende trusler.

”De kristne i området er bange, men de samles stadig til gudstjenester. Det er en svær situation, men de fortæller, at de er nødt til at være klar til at møde forfølgelse. De ved, at de tjener Gud, og at de ikke vil fornægte ham og håber, at kristne i hele verden vil være med til at bede om, at de ikke mister modet,” fortælle en kristen leder fra en nærliggende by.

Trusselsbrevene til præsterne er bare en lille del af det trusselsbillede, som møder de kristne i Chattisgarh-regionen. I januar kunne man se plakater, som opfordrede til at yde modstand mod alle, som ikke tilhørte den lokale hinduistiske tro. Præster og kristne blev fremstillet som en trussel mod lokalsamfundene, fordi deres tro angiveligt gør lokale guder og gudinder vrede.

”Kristne ledere er meget sårbare og udsættes flere og flere voldelige overfald. Angrebene er blevet hverdag, og hvis man ikke bliver dræbt, efterlades man invalideret. Jeg har fornyeligt besøgt en kristen leder, som havde tydelige mærker på kroppen efter, en anti-kristen gruppe havde overfaldet ham. Hans hoved havde fået alvorlige skader, og han havde delvist mistet hørelsen,” fortæller Heena, en af Open Doors’ partnere i Indien.

Det er ikke helt klart, hvem der står bag overfaldene og truslerne mod de kristne, men det er helt sikkert, at indiske kirkeledere har brug for forbøn. Bønnen er især vigtig frem imod den forstående påskeuge, hvor de kristnes tro bliver meget tydelig.

”Der er desperat brug for bøn, for præsterne i de her områder, så de kan fortsætte deres gode arbejde. Helt aktuelt er der brug for forbøn for de 26 præster i Chattisgarh, som bliver truet på livet. Det er kun få dage siden, at en af dem blev overfaldet. Lad os stå sammen i bøn for dem,” siger Heena.

Bed for Indien

  • Bed om Guds beskyttelse over de 26 præster og de kristne i Indien

  • Bed om, at påsken må bringe håb og fred i Chattisgarh

  • Bed om, at dem der forfølger kristne, må blive ramt af Guds kærlighed.