Ét år siden palmesøndagsangrebet i Indonesien

Den 28. marts 2022 var det ét år siden, at et bombeangreb ramte en romerskkatolsk kirke i Makassar i Indonesien. Palmesøndagsgudstjenesten var netop slut. Nogle var på vej hjem, andre var stadig i kirken, da to selvmordbombere detonerede deres bombeveste foran kirken.

20 kirkegængere og ansatte ved kirken blev såret, nogle af dem alvorligt. Et mirakel gjorde, at kun de to selvmordsbombere blev dræbt – et mirakel, som har frembragt taknemmelighed hos de kristne.

”Det, der skete mod min kirke, er et vidnesbyrd for verden. Hvorfor? Fordi Gud beskyttede kirkens medlemmer,” fortalte kirkens præst efter angrebet.

To sikkerhedsvagter forhindrede selvmordsbomberne i at komme helt ind til kirken. De stod henholdsvis en og to meter fra eksplosionen. Nogle vil se dem som helte, men sådan ser de det ikke selv. For dem er Gud helten, fordi han beskyttede dem og menigheden palmesøndag sidste år.

I år skal kirken i Makassar igen mødes til påskegudstjenester. De ved, at risikoen for angreb er større i påsken, fordi flere mødes, men det holder dem ikke fra at fejre påsken. For dem er det vigtigt at stole på, at Gud passer på dem – ikke bare i påsken, men hver dag. Alligevel lurer frygten lige under overfladen.

”Nogle kristne blev såret alvorligt, og alle der var til stede har traumer. Deres liv bliver aldrig det samme igen,” sagde Broder Sam, Open Doors’ koordinater for arbejdet i Sydøstasien, i forbindelse med angrebet.

Læs mere om palmesøndagsangrebet

Bed for Indonesien og påsken

  • Bed om at de kristne i Makassar må kunne fejre påsken med fred i hjertet

  • Bed for forfulgte kristne i resten af verden, som også mødes i påsken med bevidstheden om, at det også er højtiden for angreb på kirker.

  • Bed om, at Gud må røre forfølgeres hjerter og forhindre angreb.

Stå sammen med forfulgte kristne i påsken

Vi markerer påsken ved at stå sammen med forfulgte kristne. Gennem tre simple trin kan du være med:

  1. Bed for forfulgte kristne

  2. Tegn et kors på dit håndled

  3. Del et billede af korset på sociale medier i påsken og brug #staasammen

Læs mere om påsken i den forfulgte kirke