Fem kristne fængslet efter deltagelse i konference

Fem kinesiske kristne er blevet fængslet, efter de deltog i en kristen konference i Malaysia i 2020. Deres præst og yderligere en kristen venter stadig på deres retssag.

Alle syv er tiltalt for ”ulovligt at krydse den kinesiske grænse” i forbindelse med deres deltagelse i konferencen på trods af, at de havde gyldigt visa og kinesiske pas, da de rejste. De fem, hvis sager nu er afgjort, har fået fængselsdomme på mellem seks og otte måneder. Forud for dommene har de kristne været tilbageholdt i fem måneder.

De dømte er medlemmer af en reformeret kirke i det nordlige Kina, og de var en del af en større gruppe, som deltog i ’Gospel and Culture Conference 2020’ i Malaysia. Blandt konferencens talere var forfatter og kirkeplanter Tim Keller.

Udfordrende kombination

Kinas præsident Xi Jinping er særligt opmærksom på fremmed indflydelse på sit land. Derfor har kirker med relationer til udlandet mærket et særligt pres, og flere kirker er blevet tvangslukket de seneste år. Derudover er reformerte kirker også i myndighedernes søgelys.

”Kombinationen af at være en reformeret kirke og at deltage i internationale konferencer med indflydelsesrige talere, er alvorligt for de kinesiske myndigheder,” fortæller Open Doors’ talsmand Xu Guolin.

Familierne til de fem dømte kristne har fortalt, at de gentagende gange er blevet bedt om at tilslutte sig den statslige tre-selv kirke. Hver gang har familierne afvist.

Kina er nr. 17 på World Watch List, og det seneste år har landet været præget af utallige kirkelukninger og overvågning af kristne.

Bed for Kina

  • Bed for kristne, som er i fængsel.

  • Bed om, at huskirkerne må opleve Guds nærvær.

  • Bed for Xi Jinping og de kinesiske myndigheder.