To pakistanske præster skudt

En pakistansk præst blev dræbt og en anden såret, da de blev skudt udenfor deres kirke i den nordvestlige by Peshawar søndag den 30. januar.

De to præster William Siraj og Patrick Naeem var på vej hjem fra deres kirke efter en gudstjeneste, da to mænd på motorcykel begyndte at skyde mod præsternes bil. Siraj blev ramt i hovedet og døde på stedet, mens Naeem blev såret og bragt til et hospital.

”Han var en meget ydmyg og gudfrygtig mand, og vi elskede og respekterede ham,” fortæller et synligt påvirket medlem af menigheden om William Siraj.

Angrebet skete udenfor den kirke, som blev etableret efter et bombeangreb mod All Saints Church i september 2013, hvor 127 kirkegængere blev dræbt. Blandt de dræbte var William Sirajs svigersøn. Siden bombeangrebet har Siraj boet hos og støttet sin datter.

Forud for angrebet havde hverken kirken eller præsterne modtaget trusler, alligevel mener en lokal kilde, at angrebet var planlagt.

”Det ligner et planlagt angreb, det blev udført for at skræmme, udfordre og true dem, der arbejder for at beskytte og sikre kristne minoriteters rettigheder i Pakistan,” fortæller kilden, som er anonym af sikkerhedshensyn.

Peshawar ligger tæt på grænsen til Afghanistan. Siden Talebans magtovertagelse i Afghanistan er flygtninge strømmet over grænsen til byer som Peshawar. Det har ført til et stort antal hjemløse, og mange sulter på grund af det hurtigt stigende antal indbyggere. Det har også øget presset på byens og regionens kristne. En lokal kilde fortæller, at flere kristne familier i Peshawar er blevet beskudt.

Bed for Pakistan

  • Bed for kirken, som har mistet en af deres præster.

  • Bed for William Sirajs pårørende, især hans datter, der har mistet både sin mand og far i voldsomme angreb.

  • Bed for de byer, som bliver presset af de store flygtningestrømme.