Bed for forfulgte kristne på Store bededag

Når vi spørger forfulgte kristne, hvordan vi kan hjælpe, svarer de først og fremmest ”bed sammen med os.” Derfor vil vi i dag på Store bededag stå sammen med forfulgte kristne i bøn, for bønnen er og har altid været en grundlæggende del af Open Doors’ arbejde.

Vi har samlet en række bedeemner, som du kan bruge i dag, når du beder for den forfulgte kirke:

Bed for Afghanistan

Grebet strammes om kvinderne i Afghanistan. I sidste uge indførte Taleban krav om, at alle kvinder skal bære burka og dermed være helt tildækkede, når de færdes i offentligheden. Bed om, at kvinderne må holde fast i deres værd i et land, hvor de får at vide, de ikke har værdi.

De afghanske kristne står hver dag med tunge beslutninger, som påvirker dem og deres families fremtid. Gulshan er en af dem. Hun skulle beslutte, om hun ville flygte eller blive. Begge dele kunne være med livet som indsats. Nu lever hun i konstant frygt for, at Taleban skal finde ud af, at hun er kristen. Bed om, at kristne som hende må få visdom til at træffe de rigtige valg.

Bed for Kina

Kinas kirker lukker på stribe. Det betyder, at de kristne nu mødes i små grupper på hemmelige steder. Når de mødes, skal de forsøge at undgå myndighedernes massive overvågning. Bed om, at de kristne må blive ved med at finde på nye måder at mødes i det skjulte.

Myndighederne i Kina er også begyndt at gå efter kristne, som sælger bibler og anden kristen litteratur. Bed for ægteparret Chang Yuchun og Li Chenhui, som hver afsoner syv års fængsel for ulovlig virksomhedsdrift, fordi de har trykt og solgt kristen litteratur. Bed om mod og styrke til kristne, der sætter deres frihed på spil, for at andre kan få adgang til Bibelen.

Bed for Nigeria

Nigeria er det land, hvor flest kristne slås ihjel for deres tro, og hvor volden mod de kristne er mest voldsom. Bed om, at Guds kærlighed må røre Boko Haram, ISWAP (Islamisk Stat i Vestafrika) og militante Fulanihyrder, som ofte står bag volden.

Piger og unge kvinder bliver med jævne mellemrum ofre for voldsomme kidnapninger. En af dem er Leah Sharibu, som blev kidnappet i 2018 sammen med en stor gruppe piger. Hun har nægtet at konvertere til islam, og er stadig fanget hos Boko Haram. Bed om styrke til Leah og til piger som hende, der brutalt bliver frataget deres barndom.

Bed for Colombia

I Colombia bliver kristne og især præster forfulgt af narkokarteller og kriminelle bander. Præster og kirker hjælper mennesker ud af karteller og bander og til et bedre liv. Det kan koste dem livet. Bed om at præsterne må have styrke, når de møder forfølgelse.

Daniela var 11 år, da hendes far, der var præst, blev skudt. En lokal guerilla-bande dræbte ham, fordi han hjalp mennesker ud af narkomisbrug, og gav børn og unge mulighed for en fremtid udenfor narkokartellerne. Daniela er bare ét blandt mange børn, som er påvirket af farens arbejde som præst. Bed for de børn, som lever med store ofre, for at flere kan høre om Jesus.