Nordkoreas første coronatilfælde påvirker hemmelige kristne

Den 12. maj 2022 offentliggjorde Nordkoreas leder Kim Jong-Un, at landet har fået sit første tilfælde af Corona. I en tid, hvor resten af verden åbner efter mere end to års nedlukninger, er Nordkorea nu i højeste beredskab.

På trods af at der er gået to år, før Nordkorea har fået sit første officielle coronatilfælde, har de seneste to år været hårde for Open Doors’ arbejde i og ved grænsen til Nordkorea. Grænserne til det lukkede land har om muligt været endnu hårdere bevogtet end tidligere. Det har gjort det næsten umuligt at sende nødhjælp ind i landet, og det er kun lykkedes få nordkoreanere at flygte. Derfor har der været brug for at gentænke behovet for den rolle Open Doors’ safehouses spiller, og muligheden for at hjælpe med tiltrængt mad og varmt tøj.

Vores medarbejdere og samarbejdspartnere har arbejdet kreativt og med Guds hjælp fundet nye veje for deres tjeneste. Den kreativitet og inspiration har de i høj grad stadig brug for. Selvom overvågningen og kontrollen af nordkoreanerne har været ekstrem ind til nu, lyder det på vores kilder som om, at skruen bliver strammet endnu mere i disse dage. De fortæller, at situationen er værre end medierne beskriver.

De kristne i Nordkorea er også påvirkede af den hårde nedlukning, fordi deres muligheder for at mødes i hemmelighed forringes.

Bed for Nordkorea

  • Bed om, at Open Doors’ medarbejdere og partnere må få inspiration til at gå nye veje.

  • Bed om, at kristne i Nordkorea må opleve Guds nærvær på trods af isolation og nedlukninger.

  • Bed om, at Gud må røre Nordkoreas ledere, så de ser deres folks lidelser.