Brev fra et Corona-nedlukket Kina

Guoqiang*, en kinesisk kristen, har delt sine tanker om Kinas nultolerance-nedlukninger i et brev til vores partnere. Han bor i en af de byer, som er under streng Coronanedlukning i øjeblikket.

”Der var Urumqi-ulykken. Der var en treårig, som formentlig døde af gasforgiftning, fordi han ikke fik medicinsk behandling hurtigt nok. Der var en busulykke, hvor 27 blev dræbt og 20 såret, da de var på vej til et karantænecenter. Vi har set ubehagelige hændelser, og mennesker lider,” skriver Guoqiang om nogle af de konsekvenser, som den strenge Corona-nedlukning har forårsaget i Kina.

Ulykken i Urumqi, som Guoqiang skriver om, har også nået danske medier. Den 24. november brød en bygning i den kinesiske by Urumqi i brand. Myndighedernes strenge Corona-tiltag betød, at rednings- og brandmandskab havde svært ved at nå frem til den brændende bygning, og det var umuligt at flygte ud af bygningen. De officielle myndigheder fortæller, at ti mennesker omkom i branden.

”Vores økonomi lider. Nedlukningen har varet i mere end to måneder nu. Alle andre virksomheder end supermarkeder er lukkede, og priserne på dagligvarer stiger. Vi mangler fødevarer, og vi er afhængige af den mad, som myndighederne deler ud,” fortsætter Guoqiang sit brev.

Guoqiang skriver også, at mange kæmper med mentale problemer på grund af den store usikkerhed. Ingen ved, hvornår de kan gå på arbejde og få en fast indkomst igen, og ingen ved hvornår den næste nedlukning starter eller hvor længe, den varer.

”Min kone, vores søn og jeg have nogle ærinder i et andet kvarter. Mens vi var der, lukkede myndighederne hele kvarteret ned. Vores datters skole ringede og sagde, at hun havde fået et alvorligt maveonde og skulle på hospitalet. Myndighederne ville ikke lade os tage til hospitalet, fordi kvarteret, vi var i, netop var blevet lukket ned. Vi takker Gud, fordi han sendte en engel, som kunne være hos vores datter. Jeg er bange for, at vi havde mistet hende, hvis der ikke havde været nogen. Jeg tror, at der er mange flere historier som vores, som ikke bliver fortalt. Må Gud vise sit land og sit folk nåde,” afslutter Guoqiang brevet.

Corona-nedlukningerne er ens for både kristne og ikke-kristne i Kina. Restriktionerne skifter fra dag til dag, og ind i mellem fra time til time. Det er umuligt for kristne at mødes, ligesom det er for deres naboer. Den ekstreme overvågning af internettet i Kina betyder også, at det er svært, hvis ikke umuligt, for kristne at dele kristne ressourcer på internettet eller mødes til onlinegudstjenester.

*Navnet er ændret af sikkerhedsmæssige årsager

Bed for Kina

  • Bed for de mange kinesere, som er isolerede og kæmper med ensomhed og mentale problemer.

  • Bed om, at de kristne må finde nye måder at dele troen med hinanden, så troen og håbet må vokse på trods af det store pres.

  • Bed om, at Kinas ledere må få øjnene op for deres lidende befolkning, og ændrer den strategi, som presser alle kinesere.

Open Doors DK Open Doors DK